Koningsdag komt eraan. Opruimen!

Koningsdag komt er aan! De perfecte tijd om eens lekker door je woning te gaan. Wat kan er allemaal weg? Het speelgoed waar je kids al lang niet meer mee spelen. Een stapel boeken uit de overvolle boekenkast. Je CD en DVD-collectie? Kleding, schoenen en toch ook maar die leuke vaasjes die al een jaar ongebruikt in de kast staan.

Opruimen doet precies wat het zegt: het schept meer ruimte. En rust in je huis is rust in je hoofd. Maar hoe pak je het aan? Ga je op zoek naar een personal opruimcoach, huur je een professional organizer in of bel je je moeder voor wijze raad?

Begin gewoon bij het begin. Maak eens een wandeling en loop daarna je huis binnen alsof je het voor de eerste keer ziet. Stel jezelf de vraag: is dit wat ik wil zien?

Besef dat alle losse stapeltjes in je huis 'verzamelingen van uitgestelde beslissingen' zijn. Zet jezelf schrap en neem je voor om vandaag die knopen door te hakken!

Ga niet als een wilde overal aan de slag maar kies een kamer of zelfs een hoek van de kamer om deze te ontspullen.

Deel je huis op in ruimtes met een functie; eethoek, administratiehoek en speelhoek. Haal alles wat er niet thuis hoort weg en geef dingen een vaste plek.

Maak het klusje af! Liever 1 hoek helemaal klaar dan 3 voor de helft.

Bedenk bij alles wat je tegenkomt of je het wel echt nodig hebt. Ga je er op korte termijn iets mee doen? Heb je er wel tijd voor? Of kun je er iemand anders blijer mee maken.

Zo, nu nog een mooi kleedje en je bent klaar voor de vrijmarkt!