window.dataLayer = window.dataLayer || []; {% endif %}
OVERZICHT BLOG

Verduurzaming wederom in de spotlights

Blog

Het klimaatakkoord van Parijs brengt een forse verduurzamingscasus voor de bestaande bouw met zich mee. Bernard Wienstjes, voorzitter van de bouwagenda is een samenwerkingsverband aangegaan met de overheid, marktpartijen en kennisinstellingen om de Nederlandse bouw een groene kleur te geven.

Rond de jaarwisseling kwam Marilou van Golstein Brouwers, bestuursvoorzitter van Triodos Investment Management, met een noodkreet. ‘als je kijkt hoe groot duurzaam beleggen op dit moment is, en dat vergelijkt met de uitdagingen waar we voor staan, dan is het nog veel te weinig”. Ze geeft aan dat er te weinig in duurzame projecten wordt geïnvesteerd. Als makelaar in Utrecht merken we dat het onderwerp ‘duurzaam vastgoed’ steeds meer aan bod komt. Zeker in de regio Utrecht, Vleuten, Houten en Leidsche Rijn. 

Duurzame bouwprojecten zoals Wonderwoods in Utrecht trekken de aandacht bij duurzaamheidsfanaten. Als nieuwbouwmakelaar in Utrecht komen we steeds vaker projecten tegen waarin duurzaamheid een prominentere rol krijgt. Hier ligt tenslotte de toekomst.

Echter kan men (nog) niet aan de doelstellingen van het Parijsakkoord voldoen. Jaarsma stelt dat er elke dag 700 woningen verduurzaamd moeten worden tot en met het jaar 2050. Met als doel CO^2 neutraal te worden. Het lijkt er al steeds meer op dat de investering om je huis duurzamer te maken, net zo groot is als de besparing. We zien in Utrecht, Houten, Vleuten en Leidsche Rijn steeds meer woningen duurzaam worden.

Ben jij op zoek naar een (duurzame) woning? Of wil je je (duurzame) woning verkopen? Neem contact op met ons! Via 030-2331134 of mail naar utrecht@brecheisen.nl  

Bibliografie
Dobbers, J. (2017, december 7). Noodkreet,
Twee jaar na klimaatakkoord van Parijs: we beleggen verkeerd. Financieel Dagblad.
NVM. (2018, februari). Verduurzaming moet hoger op de agenda worden gezet. NVMagazine.