Wonderwoods

3521 CB, Utrecht

Beschrijving

*** Project in voorbereiding ***

Wonderwoods wordt het icoon van het Beurskwartier , de nieuwe healthy urban woonwijk van Utrecht. Op maar twee minuten loopafstand van het Centraal Station en tien minuten van de Oudegracht.

Green at heart

Het is tijd voor een nieuwe balans tussen natuur en technologie. Voor een leefomgeving waarin mensen, natuur en technologie samengaan, waar harmonie heerst. In het bruisende hart van Utrecht komt Wonderwoods, de twee groenste torens van Nederland waarin alle aspecten van het leven samen komen: wonen, werken, cultuur, vrije tijd, eten en drinken.

Wonderwoods is een ontwerp van architectenbureaus Stefano Boeri Architetti en MVSA Architects. De twee torens van 73 en 105 meter hoog vormen samen een verticaal bos met uitzicht op onder andere de Dom. Wonderwoods is meer dan enkel een gebouw, het zal een evenwicht creëren tussen de stedelijke omgeving en de natuur. Door flora en fauna terug in de stad te brengen, worden stadsbewoners aangemoedigd hun relatie met de natuur te herontdekken. En toekomstige generaties geïnspireerd om harmonieus met het groen samen te leven. Om gezond en gelukkig te zijn. Wij noemen dat de weg naar geluk 2.0.

Wonen in Wonderwoods is je onderdompelen in de natuur, vol frisse lucht en een zee van daglicht. De natuur is hier overal aanwezig.

Next Urban Mobility

In de parkeergarage van Wonderwoods staan op ieder moment van de dag elektrische auto’s en -scooters klaar, gefaciliteerd door HUUB. Ook fietsen, elektrische fietsen en bakfietsen staan klaar voor gebruik in de mooi vormgegeven fietsenstalling in Wonderwoods.

Faciliteiten & services
Op 25 meter hoogte komt een dakpark met een loopbrug die de torens met elkaar verbindt. In dit dakpark komt een farm-to-fork restaurant met een groot terras. Ook de Education Hub, waar het unieke ecosysteem van Wonderwoods wordt uitgelegd, zal in het dakpark terug te vinden zijn.

Interesse?
Wonderwoods is op dit moment nog in voorbereiding. De planning voor de start verkoop is medio 2020. De planning start bouw is in Q3 2020. Indicatie bouwtijd is ongeveer 3,5 jaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 030- 200 36 00
Lees meer