De Groene Steegjes

3541 HC, Utrecht Project website

Beschrijving

De locatie
Leeuwesteyn wordt een nieuwe duurzame wijk met een Utrechts en stedelijk karakter. De wijk ligt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal, aan de oostkant van het Willem-Alexanderpark en verbindt nieuw met oud Utrecht. Via de Daphne Schippersbrug kunnen bewoners in een kwartier fietsen het bruisende centrum van Utrecht bereiken. Van Wanrooij Projectontwikkeling gaat hier in totaal 84 energie neutrale woningen realiseren. Het parkeren is volledig uit het zicht opgelost in een stallingsgarage.

De Groene Steegjes
De naam De Groene Steegjes verwijst naar het fijne netwerk van groene steegjes die dit plan rijk is. De steegjes nodigen uit tot spelen, ontdekken en ontmoeten. Duurzaamheid, klimaatadaptiviteit en natuurinclusiviteit heeft bij het ontwerp van deze woningen hoog in het vaandel gestaan.

De 84 woningen zijn zeer verschillend, met diverse prijscategorieën, maar hebben allemaal een fraaie Art-Deco architectuur.

Aan de randen tref je statige en formele bebouwing die 3 tot 4 bouwlagen hoog zijn met daarachter een groene informele binnenwereld. In deze binnenwereld vind je 2 tot 3 laagse woningen gelegen aan een gezellig pleintje. Aan de kanaalzijde komen prachtige 4 laagse kadewoningen met weids uitzicht over het Amsterdam Rijnkanaal en diepe tuinen.

Belangstelling:
De komende periode wordt het plan verder uitgewerkt.
Op de projectwebsite kun je door op de rode button "Volg project" te klikken je gegevens achterlaten. Je blijft dan via de nieuwsbrief op de hoogte van al het projectnieuws en de ontwikkelingen. De website zal in aanloop naar de start verkoop worden aangevuld met nadere informatie. Kort voor start verkoop worden de definitieve prijzen op bouwnummerniveau bekend gemaakt.
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 68-198 m²
Inhoud 204-594 m³
Lees meer