Transacties

NPD Strook

Gemeente
Utrecht

Adres
Seinedreef

Asset
Wonen met Commerciële ruimte

Projectomvang
334 appartementen tussen 50-80 m2, totaal 3.714 m2 gebruiksoppervlak (GBO meters benoemen)

Doelgroep
één- en tweepersoonshuishoudens

Ontwikkelaar
Ontwikkelaar AM

Verkoper
AM

Koper
Syntrus Achmea

Investeringsvolume
ca. € 90.250.000

Start exploitatie
Kwartaal 4 – 2021

Er komt nieuwbouw in het centrum van Overvecht. De omgevingsvergunning is sinds 22 januari 2019 definitief. Het gaat om woningen op de oude locatie van de Nederlandse Pakketdienst (NPD). Er komen 3 woongebouwen met 334 middel dure huur appartementen voor senioren en starters. Bijzonder is de ‘Superplint’ in het middelste gebouw. Dit is een hoge hal voor verschillende activiteiten, zoals een Overvechts ‘food festival’, basketballen of een lokale braderie. Ondernemers kunnen hier een plek vinden om zich verder te ontwikkelen. Aan de kant van het water komt horeca. Geen plek zoals hier!

Syntrus Achmea koopt 230 zeer energiezuinige woningen in Utrecht voor pensioenfonds PME en zorgvastgoedfonds

Aan de Brailledreef, naast Winkelcentrum Overvecht, stond jarenlang het sorteercentrum van de Nederlandse Pakket Dienst (NPD). De locatie wordt nu omgevormd tot woongebied met drie appartementengebouwen en een woontoren voor studenten. Syntrus Achmea neemt daarvan twee gebouwen in portefeuille: een voor pensioenfonds PME en een voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF).

In het gebouw van PME worden 112 appartementen gerealiseerd met een gemiddelde grootte van 70 m2 plus een commerciële ruimte van 315 m2. Het gebouw van het zorgvastgoedfonds bestaat uit 94 levensloopbestendige woningen variërend van 44 tot 86 m2, een commerciële ruimte van 655 m2. en een atrium van 1395 m2. Daarnaast komen er drie groepswoningen met in totaal 24 units voor dementerende ouderen. Het zorgvastgoedfonds gaat deze woningen verhuren aan een zorginstelling. Alle appartementen zijn ultra energiezuinig, dankzij een collectieve Warmte Koude Opslag (WKO) gekoppeld aan zonnepanelen op de daken en individuele warmtepompen. Dat resulteert in een EPC-norm van -0,02 en een GPR van 8,50. Bewoners zien dat terug in een comfortabele woning met een heel lage energierekening. In een later stadium komen mogelijk ook elektrische deelauto’s beschikbaar voor de huurders.

“Wij zijn heel blij met de aankoop van deze zeer energiezuinige appartementen”, zegt Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder Vermogensbeheer bij PME. “Zij voorzien in een grote behoefte aan betaalde huisvesting in Utrecht, dragen met de lage CO2-uitstoot bij aan het Klimaatakkoord en zullen de deelnemers in het pensioenfonds naar verwachting een langjarig, stabiel rendement opleveren.”

Het zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea breidt met zijn acquisitie de portefeuille in de Randstad verder uit. “Met de vergrijzing ontstaat juist in de grote steden een grote vraag naar goede appartementen waar senioren langer zelfstandig kunnen wonen”, zegt fondsmanager Marco Mosselman van het ADHCPF. “Daarbij is het een plus als ouderen eventueel in hetzelfde complex kunnen blijven als zij intensievere zorg nodig hebben.”

Brecheisen Bedrijfsmakelaars heeft AM geadviseerd in deze transactie.

Vijf nieuwe winkelnamen vestigen in Leidsche Rijn Centrum

Vijf nieuwe winkelnamen vestigen in Leidsche Rijn Centrum. vanHaren, Zeeman, Casanova Milano, Lotus Fashion en Avec Bel’Ghir verrijken het winkelaanbod van het stadscentrum-in-aanbouw. De nieuwe winkels nemen bijna 1.400 m² winkelruimte voor hun rekening. 

vanHaren
vanHaren is al ruim 80 jaar een leidende formule in de schoenen- en accessoiresbranche. Ze volgen de modetrends op de voet en weten dit razendsnel te vertalen naar de collectie in de winkel. Schoenen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding voor het hele gezin. Dit zal in Leidsche Rijn Centrum niet anders zijn met ruim 680 m² aan winkelruimte verdeeld over twee verdiepingen.

Zeeman
Goede kwaliteit basics en textiel voor de laagste prijs. Dat is Zeeman. Van kleding voor baby’s, kinderen, dames en heren tot hand- en theedoeken. De ontwerpen zijn eenvoudig en door de slimme organisatie verkrijgbaar voor de laagst mogelijke prijs. De winkel is in het voorjaar van 2018 te vinden aan de Luxemburgpromenade in Leidsche Rijn Centrum.

Casanova Milano
Italiaanse pakken en kostuums van 100% wol in hoge kwaliteit, strijkvrije overhemden van 100% katoen en casual broeken, colberts, schoenen en accessoires voor de man. Dat is Casanova Milano in Leidsche Rijn Centrum. De herenkledingwinkel heeft een groot assortiment in vrijwel alle maten van Italiaanse kwaliteit. Daarnaast volgt Casanova Milano altijd de nieuwste modetrends, zowel op het gebied van zakenpakken als gelegenheidskostuums met alle denkbare accessoires van manchetknoop tot vlinderdas. Zelfs voor een maatpak dat betaalbaar is kan je bij Casanova Milano terecht.

Lotus
Deze unieke winkel met damesmode opent in mei haar deuren aan de Parijsboulevard in Leidsche Rijn Centrum. Een stoere winkel met vrouwelijke accenten, zowel de collectie als de inrichting. Van opvallende outfit tot goede basic, kleding van toffe merken die in de omgeving nog niet te vinden zijn. Eigenaresse Louise Lieman: “Wij willen dat onze klanten zich goed voelen in onze winkel. Voor iedereen is dat anders. Advies krijgen of liever zelf kijken, met of zonder kinderen shoppen, bij ons kan het. Speciaal voor vrouwen met kinderen hebben wij een toffe speelplek voor de jongste generatie en een chillplek voor de oudere kids.”

Avec Bel’Ghir
De Franse naam van kledingwinkel Avec Bel’Ghir past goed in het straatbeeld van de Parijsboulevard. De winkel start met de verkoop van dameskleding met luxe allure. “Denk aan Brooksfield en Dolce & Gabbana, kledingmerken die je nu nog niet vindt in de omgeving. Later gaan we waarschijnlijk ook mannen- en kinderkleding verkopen”, aldus eigenaresse Mariam Belkheir. De winkel heeft een uniek concept, want ondanks dat Mariam kleding uit een duurder segment verkoopt, wil ze met Avec Bel’Ghir ook haar steentje bijdragen aan de maatschappij. “Een deel van de omzet dragen we af aan mensen die het nodig hebben. Niet in kleding, maar echt in geld. Hoeveel en hoe we dat gaan doen, staat nog niet vast. Maar ik vind het belangrijk om ook iets terug te doen voor de maatschappij.”

Over Leidsche Rijn Centrum
Inmiddels is meer dan 80% van het centrum verhuurd. Gevestigde namen van internationale modeketens tot aan de lokale schoenenzaak en van stijlvolle tapasbar tot aan hippe hamburgertent. Leidsche Rijn Centrum biedt het complete spectrum van een binnenstad. Zo komen bijvoorbeeld onder andere Jumbo Foodmarket (5.600 m²), H&M, Mango, Jack & Jones, Only, Vero Moda en Name it, Starbucks, Esprit, Vapiano, C&A, HEMA, Van Haren, Hunkemöller, Sandwich, Holland & Barrett, Rituals, Sport 2000, Van Uffelen, Nelson, Open 32, Five Guys en vele andere, ook mooie regionale en lokale winkelnamen.

De transacties kwamen tot stand door a.s.r. Vastgoed Projecten dat in samenwerking met CBRE en Engelvast de verhuur van de winkels in Leidsche Rijn Centrum begeleidt.

menu-shape