Naar het nieuwsoverzicht
Naar het nieuwsoverzicht

Huizenprijzen stijgen sneller buiten de stad

Het klinkt je vast niet gek in de oren dat de huizenprijzen in de steden de afgelopen jaren flink zijn gestegen. Maar voor het eerst in lange tijd zien we een nieuwe trend: de huizenprijzen in de wijken rondom Utrecht stijgen sneller dan de huizenprijzen in Utrecht Stad. Dit heeft te maken met een paar belangrijke factoren.

Hoge huizenprijzen Utrecht
Uit de laatste kwartaalcijfers van de Woningmarktapportage (WMR) van Brecheisen blijkt dat kopers voorzichtiger zijn geworden. Dit is met name terug te zien in Utrecht Stad. Kopers in Utrecht vinden al jaren dat de prijs-kwaliteit niet meer klopt en zijn op zoek naar grotere woningen. Kopers kijken verder dan het centrum van Utrecht, naar wijken zoals Vleuten/De Meern, Leidsche Rijn, Houten en Utrecht-Zuid. In deze Utrechtse wijken werden de huizen afgelopen periode voor 14,7% boven de vraagprijs verkocht en in de stad met 6%. Voorheen werden huizen in de regio met 13,8% procent boven de vraagprijs verkocht en in Utrecht Stad met 17%.

Verhuizen buiten de stad
De trend om Utrecht Stad te verlaten en een huis te kopen in Vleuten of Houten, komt niet zomaar uit de lucht vallen en is terug te koppelen naar het afgelopen jaar waarin iedereen meer thuis was door de corona-maatregelen. Een huis met een tuin en een extra kamer – voor de hobby, gezinsuitbreiding of het thuiswerken – komt dan ook als geroepen. De vraag groeit, maar het aanbod blijft achter op de vraag. Zo zijn bijvoorbeeld de huizenprijzen in Leidsche Rijn met 31% gestegen. Ook in Houten zijn er minder huizen te koop dan de vraag, waardoor de prijzen van appartementen in Houten met 6% per m2 zijn gestegen.

Goed moment voor verkoop
Zijn er verkoopplannen voor jouw huis of appartement? Dan is dit het moment om je woning te koop te zetten. Onze verkoopmakelaars komen graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek. Benieuwd welke factoren meespelen bij de prijsbepaling van jouw huis? Lees ook de blog ‘De huizenprijzen stijgen: wat is mijn huis nu waard?’.

Nog meer weten?

Bekijk ook onze andere artikelen

Bekijk andere artikelen
arrow
menu-shape