Naar het nieuwsoverzicht
Naar het nieuwsoverzicht

Is het beter om je woning te verhuren of verkopen?

Als je een tweede woning hebt, kun je jezelf afvragen wat verstandiger is: verhuren of verkopen. Aan beide keuzes zitten voordelen, maar er kleven ook risico’s aan. Er zijn een paar belangrijke factoren die meespelen bij de beslissing om je (tweede) woning te verkopen of te verhuren. We leggen het je graag uit zodat je zelf een beslissing kunt maken over het verhuren of verkopen van je woning.

Verhuren van je woning

Het hebben van een tweede huis klinkt mooi en kan een goede investering zijn. En het brengt ook nog eens een aantal voordelen met zich mee: elke maand ontvang je huur en het is handig om de woning aan te houden voor de kinderen later en verkopen kan altijd nog. Maar huurbaas zijn brengt naast voordelen ook risico’s met zich mee.

Bij het hebben van dubbele woningen horen ook dubbele kosten. Zo is het goed omrekening te houden met onvoorziene kosten zoals reparaties. Je bent tenslotte verantwoordelijk voor een veilig thuis voor je verhuurders. En loop je het risico dat de huur niet wordt betaald, er een tijdje geen huurder in je huis zit of er flinke schade wordt gemaakt. Onze verhuurmakelaar kan je meer vertellen over de gang van zaken voor de verhuur van je huis. Een verhuurmakelaar treedt op namens de verhuurder niet de huurder.

Door het aanhouden van een tweede woning is er een kans dat de woning meer waard wordt dan nu. Maar de woningmarkt is onvoorspelbaar, dus helemaal zeker weet je het niet. Ook is het verstandig om de huidige woningwaarde af te wegen tegen de huurprijs. Als dit niet in jouw voordeel lijkt, zou het verkopen van de woning een optie kunnen zijn.

Verkopen van je woning

De cijfers en waarden van de vastgoedmarkt spelen een cruciale rol bij de keuze om je (tweede) huis te verkopen. Het mooiste is natuurlijk om evenveel of meer geld te ontvangen voor je woning als je ervoor hebt betaald en niet met een schuld komt te zitten. De huizenprijzen in Utrecht en omgeving zijn sterk gestegen, een voordeel dus voor als je wilt verkopen.

Denk je eraan je woning te verkopen? Je kunt een vrijblijvend gesprek aanvragen met een van onze verkoopmakelaars om de opties te bespreken, of je huis laten taxeren om erachter te komen wat jouw woning op dit moment waard is.

Nog meer weten?

Bekijk ook onze andere artikelen

Bekijk andere artikelen
arrow
menu-shape