De Nieuwe Defensie blok 3B

3527 KW, Utrecht Project website
van € 355.000,- tot € 919.500,- v.o.n.

Beschrijving

Nieuw hoofdstuk in de droom van de Domstad

De Nieuwe Defensie groeit door en het is tijd voor het volgende hoofdstuk. Wil jij aan de waterkant wonen met het groene stadspark aan je voeten? Dan is De Nieuwe Defensie blok 3B iets voor jou. In deze fase gaan 62 nieuwbouw koopappartementen in verkoop in verschillende groottes en typen. Kijk jij straks uit naar de Domstad? Binnenkort start de verkoop!

Nieuwe fase binnenkort in verkoop

Met De Nieuwe Defensie blok 3B breidt deze nieuwe stadswijk zich verder uit. In deze fase is er weer een diversiteit aan woningtypes. Er zijn Dubbellaagse Bovenwoningen en Appartementen tot en met type Appartementen XXL. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende woningtypes:

- 20 Appartementen
- 2 Appartementen L
- 18 Appartementen XL
- 18 Appartementen XXL
- 4 Dubbellaagse bovenwoningen

Op dit moment zijn de prijzen per woningtype al bekend. De komende tijd zal er steeds meer informatie beschikbaar zijn over deze fase, zoals de plattegronden, de individuele woningen en de start van de verkoop.

Nieuwsbrief van blok 3B

Belangstellenden voor deze fase ontvangen persoonlijk bericht wanneer de verkoop start. Abonneren voor de nieuwsbrief van deze nieuwe fase doe je door je NAW-gegevens achter te laten bij jouw favoriete woningtype op de projectwebsite. Let op! Ook als je van de vorige fase nieuwsbrieven ontving, dien je je voor deze fase aan te melden om ook van blok 3B op de hoogte te blijven. De exacte data van de start van de verkoop en de inschrijfperiode volgen nog. Zodra de verkoop is gestart kan je je voorkeuren doorgeven om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een van de woningen. Inschrijven doe je dan via je Mijn Eigen Huis account.

Financiële check

Voor De Nieuwe Defensie blok 3B geldt er een toewijzingsprocedure. Er vindt nog steeds een loting bij de notaris plaats, alleen dien je voor deze fase een financiële check (de verklaring waarin staat dat je de woning kunt betalen) te uploaden. Kandidaten die een financiële check hebben geüpload krijgen voorrang boven kandidaten zonder financiële check. Je kunt de financiële check alleen uploaden in jouw persoonlijke account tijdens de inschrijfperiode. De financiële check mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. 3 maanden na de toewijzing vernietigen wij deze informatie.
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Woonoppervlakte 56-155 m²
Inhoud 196-542 m³
Datums
Start bouw maandag 3 april 2023
Start oplevering maandag 6 april 2026
Lees meer

Woningtypes

De Nieuwe Defensie 3B - Appartement

€ 355.000,- v.o.n.
Een eigen appartement langs het Merwedekanaal, op loopafstand van de Utrechtse binnenstad. Klinkt dat als een utopie voor jou? Kijk dan snel naar deze 20 compacte appartementen in Blok 3B van De Nieuwe Defensie. De nieuwe Utrechtse stadswijk wordt aan de waterkant verder uitgebreid met 96 woningen, waaronder deze 2- en 3-kamerappartementen inclusief keuken! Hier woon je tussen het fraaie groen, maar met stadsavontuur om de hoek. Kom je na een lange werkdag thuis in een oase van rust en kijk je vanaf je balkon uit op het water én naar de binnenstad. Wil je lekker een terrasje pakken of een hapje eten, dan loop je er zo naartoe! En wat helemaal mooi is: deze appartementen kunnen gefinancierd worden mét NHG. Een kans die je niet kunt laten lopen!

Buitenruimte aan de galerij
De appartementen in Blok 3B bevinden zich op de 2e, 3e en 4e verdieping en hebben de voordeur aan de galerij. Er zijn 2 typen; bij de 2-kamerappartementen biedt de ruime entreehal toegang tot alle ruimtes, bij het 3-kamerappartement kom je via de woonkamer in een 2e hal met deuren naar de slaapkamers en badkamer. Bij het laatste type bevindt de woonkamer, met aansluitingen voor de open keuken, zich aan de kant van de galerij. Hier stap je via de schuifpui naar je eigen afgeschermde plekje op de galerij, om lekker buiten te zitten met een boek, of een biertje te drinken met de buurman.

Of eigen balkon
De 2-kamerappartementen hebben de slaapkamer aan de kant van de galerij. Vanuit de hal heb je verder toegang tot een separaat toilet, de badkamer én de woonkamer, met aansluitingen voor de open keuken. Verder vind je hier een afgesloten berging waarin je lekker veel voorraad én ook de wasmachine kwijt kunt. Via de schuifpui stap je vanuit de woonkamer op het balkon, dat is gericht op het zuidoosten en uitzicht biedt op het kanaal en de stad. Een heerlijk plekje om in alle rust de dag te starten óf af te sluiten met een goed glas wijn. In de fietsenstalling onder het complex zijn voor elk appartement overigens 2 eigen plekken gereserveerd.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 56 m²
Aantal woningen 20
Start bouw maandag 3 april 2023
Start oplevering maandag 6 april 2026

De Nieuwe Defensie 3B - Appartement L

van € 481.000,- tot € 483.500,- v.o.n.
Wil jij wonen langs het water én dicht bij de Utrechtse binnenstad? Dan zit je goed bij Blok 3B van De Nieuwe Defensie. Het nieuwste deel van de nieuwe Utrechtse stadswijk biedt het beste van 2 werelden. Je woont hier met uitzicht op het Merwedekanaal, én kunt genieten van de restaurants en terrassen in het centrum op loopafstand. Deze sfeervolle en comfortabele 3-kamerappartementen type L hebben een eigen buitenruimte aan de galerij waar je de dag ontspannen begint met een kop koffie. Iets voor jou, zo’n comfortabel nieuwbouwappartement te midden van alles? Wees er snel bij, want er zijn er slechts 2 beschikbaar.

Halfopen keuken
Deze 2 middelgrote appartementen type L bevinden zich op de 2e en 3e verdieping, aan het einde van de galerij. Via de hal kom je binnen in de woonkamer. Hier vind je de keukenaansluitingen – in hoekopstelling - in een halfopen ruimte aan de zijkant. Aan de tuinzijde is een schuifpui naar je eigen afgeschermde buitenruimte aan de galerij. Hier plof je na je werk lekker neer om de dag van je af te laten glijden onder het genot van een biertje. Wie weet zetten de buren gezellig hun stoeltje erbij.

De slaapkamers
Aan de achterzijde van de woonkamer is een deur naar een 2e hal. Vanuit hier heb je toegang tot de ruime badkamer, met wastafel en douche, en de technische ruimte met aansluitingen voor de wasmachine. Verder vind je hier de beide slaapkamers. Je fiets kun je kwijt in de fietsenstalling in de kelder onder het complex, waar 2 plekken voor je zijn gereserveerd. Ook heb je hier nog een eigen berging.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 76 m²
Aantal woningen 2
Start bouw maandag 3 april 2023
Start oplevering maandag 6 april 2026

De Nieuwe Defensie 3B - Appartement XL

van € 593.500,- tot € 667.500,- v.o.n.
Ooit gedacht zo dicht bij de Utrechtse binnenstad én aan het water te kunnen wonen? In De Nieuwe Defensie geniet je van de gezelligheid en nabijheid van het centrum, met restaurants en terrasjes, én van het uitzicht op het Merwedekanaal. In Blok 3B, aan de kant van het water, komen 18 sfeervolle XL-appartementen met een woonoppervlakte van minimaal 95 m2, 2 óf 3 slaapkamers en een fijn balkon aan de woonkamer. Wonen te midden van alles, in een comfortabel nieuwbouwappartement mét eigen parkeerplaats in de bewonersgarage onder het complex. Is dat wat jij zoekt?

Kom binnen!
Deze ruime appartementen bevinden zich op de 2e tot en met de 5e verdieping. De meeste woningen hebben de entree aan de galerij, met een ruime hal die toegang biedt tot alle vertrekken. Andere bouwnummers hebben een 2e hal die bereikbaar is vanuit de woonkamer en toegang biedt tot de overige ruimtes. De aansluitingen voor de open keuken bevinden zich in de ruime woonkamer, zodat je tijdens het koken altijd contact hebt met je gasten. Tot slot beschikken alle woningen over een eigen balkon aan de woonkamer, bereikbaar via een schuifpui en gericht op het noordwesten of zuidoosten.

Van alle gemakken voorzien
Bijna alle XL-appartementen beschikken over 3 slaapkamers. Verder is er een separaat toilet, een badkamer met wastafel en douche, en een technische ruimte met aansluitingen voor de wasmachine. Voor elk van de woningen is bovendien een eigen parkeerplaats aanwezig in de ondergrondse bewonersgarage. Bovendien zijn er 2 plekken voor je gereserveerd in de fietsenstalling.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 96-110 m²
Aantal woningen 18
Start bouw maandag 3 april 2023
Start oplevering maandag 6 april 2026

De Nieuwe Defensie 3B - Appartement XXL

van € 831.000,- tot € 892.500,- v.o.n.
Wat een ruimte bieden deze XXL appartementen in blok 3B van De Nieuwe Defensie. De nieuwe Utrechtse stadswijk wordt aan de kant van het Merwedekanaal uitgebreid met 96 woningen, waaronder deze 18 royale appartementen. Hier geniet je elke dag de hoeveelheid licht in je woonkamer en baad je in luxe. Bijvoorbeeld in (een van) de heerlijke badkamer(s), in een ligbad of onder een watervaldouche. En wat dacht je van een imposant kookeiland, of een 2,5 meter lange eettafel waaraan je uitgebreid dineert en natafelt. In deze appartementen is het mogelijk. Bovendien heb je een eigen parkeerplaats in de bewonersgarage. Wat een luxe, zo dicht bij de binnenstad!

Diverse indelingen
Deze appartementen bevinden zich op de 2e tot en met de 6e etage van Blok 3B en hebben een woonoppervlakte van minimaal 130 m2. De uiteenlopende plattegronden van de bouwnummers bieden voor elk wat wils. Zo zijn er appartementen met 4 óf met 3 slaapkamers. Ook hebben de meeste bouwnummers 2 balkons aan de woonkamer, waarvan 1 op het zuidwesten, en hebben de 5 hoekappartementen juist 1 groot balkon op het noordoosten. Voor alle XL-appartementen is er in de kelder onder het complex een eigen parkeerplek beschikbaar, én een berging.

Twee balkons
Alle woningen hebben de entree in het trappenhuis, waar je naar boven kunt met de trap of de lift. In de hal vind je het toilet en een deur naar het woongedeelte, een aangename open ruimte mét aansluitingen voor de keuken. Zo hoef je tijdens het koken nooit iets te missen en klets je ondertussen gezellig met je familie of gasten. Aan de voor- en achterzijde van de woonkamer is een schuifpui naar het balkon, respectievelijk op het zuidwesten en noordoosten. In een 2e hal, die bereikbaar is vanuit de woonkamer, vind je de slaapkamers, de luxe badkamer en nog een toilet; in de badkamer óf separaat.

Hoekappartementen
Bij de 5 hoekappartementen biedt de riante entreehal toegang tot alle ruimtes van de woning. Allereerst de ruime hoofdslaapkamer. Deze is voorzien van een inloopkast én een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Wat een luxe! Verder vind je in de hal een separaat toilet, een 2e badkamer, nog 2 slaapkamers en de deur naar de ruimte voor de woonkeuken, waarvoor alle aansluitingen aanwezig zijn. Vanuit hier loop je door naar de heerlijk lichte woonkamer, met schuifpui naar het balkon.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 133-155 m²
Aantal woningen 18
Start bouw maandag 3 april 2023
Start oplevering maandag 6 april 2026

De Nieuwe Defensie 3B - Dubbellaagse bovenwoning

van € 909.000,- tot € 919.500,- v.o.n.
Een bovenwoning hoeft niet altijd gelijkvloers te zijn. Kijk maar eens naar deze maisonnettes in De Nieuwe Defensie, de nieuwe Utrechtse stadswijk. In blok 3B langs het Merwedekanaal komen 4 van deze dubbellaagse bovenwoningen, met op de 5e verdieping de entree, ruimte voor de keuken én een dakterras op het zuidoosten, met uitzicht over de binnenstad. De woonkamer en slaapkamers bevinden zich een verdieping lager. Hier woon je op een ideale plek, op brugloopafstand van het centrum, maar ook met zicht op het water én dicht bij het groene park. Het beste van 2 werelden dus. Is dat wat jij zoekt?

Kom even binnen kijken!
Deze maisonnettes hebben de voordeur aan de galerij, waar je binnenkomt in de hal. Hier vind je het toilet en is er plek voor de garderobe. Door de deur rechtdoor betreed je de ruimte die is bestemd voor de royale woonkeuken. Hiervoor zijn alle aansluitingen aanwezig. Dankzij grote ramen én de schuifpui naar het riante zonnige dakterras, is de woonkeuken een heerlijk lichte ruimte. Een ideale plek voor het drukke ochtendritueel of een gezellige vrijdagmiddagborrel. Via de open trap in de keuken kom je binnen in het midden van de heerlijk lichte en ruime woonkamer, die loopt over de gehele lengte van de benedenverdieping.

Wonen en slapen
Direct naast de trap op de 4e etage is een deur naar de L-vormige hal, met de 3 ruime slaapkamers. Verder vind je hier een separaat toilet en de badkamer, voorzien van wastafel en douche. Optioneel kan hier ook een ligbad worden geplaatst. Deze sfeervolle maisonnettes zijn van alle gemakken voorzien. Hadden we de eigen parkeerplaats in de ondergrondse bewonersgarage al genoemd? Deze is bij de v.o.n.-prijs van deze woning inbegrepen. Wat een luxe!
+ Lees meer
Woonoppervlakte 147-151 m²
Aantal woningen 4
Start bouw maandag 3 april 2023
Start oplevering maandag 6 april 2026