Naar het nieuwsoverzicht
Naar het nieuwsoverzicht

Energielabel bepaalt maximale hypotheek

Ben je van plan een woning te kopen in 2024? Dan is het belangrijk om eerst het energielabel van een woning te checken. Want wist je dat het energielabel bepalend is voor de hoogte van jouw maximale hypotheek? In dit artikel leggen we je daar alles over uit en zetten we het overzichtelijk in een schema.

Energielabel belangrijker dan ooit

Het energielabel van een woning is door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Nu, in 2024 is het energielabel ook belangrijk bij de koop van een woning. Niet alleen voor je energierekening aan het einde van het jaar, maar ook voor jouw maximale leencapaciteit.

Extra leencapaciteit

Huishoudens die vanaf dit jaar een energiezuinige woning kopen, kunnen hiervoor extra hypotheek krijgen. De gedachte daarachter? Die is simpel. Wanneer jij een energiezuinige woning hebt, verwacht de bank dat jij een lagere energierekening op de mat krijgt en dus meer overhoudt voor je hypotheek. Het bedrag dat jij extra mag lenen kan wel oplopen tot € 50.000!

Lenen voor energiebesparende maatregelen

Heb jij een woning in het zicht met een energielabel E, F of G? Niet getreurd. Jouw leencapaciteit daalt, maar daar tegenover staat dat jij een extra bedrag mag lenen om de woning energiezuinig te maken. Hieronder geven we het overzichtelijk weer in een schema.

Energielabel bepalend voor hoogte maximale hypotheek

Meer weten over energielabels of ben je benieuwd wat jouw maximale hypotheek is? In een vrijblijvend en kosteloos gesprek met onze hypotheekadviseurs wordt je helemaal bijgepraat. Vraag hier een gesprek aan.

Tot snel!

 

Weten wat jij zelf al kunt doen aan het verduurzamen van je woning? Klik hier om het artikel te lezen.

Nog meer weten?

Bekijk ook onze andere artikelen

Bekijk andere artikelen
arrow
menu-shape