Parijsch: Forteneiland West - 5 Tiny Houses met Duokoop Verkocht

4106 CB, Culemborg Project website
€ 140.998,- v.o.n.

Brochure(s) en overige bijlagen

Beschrijving

INSCHRIJVING GESLOTEN

Verkoop gestart UITSLUITEND met DUOKOOP
De verkoop van de 5 tinyhouses in Forteneiland West is gestart. De verkoop geschiedt uitsluitend middels Duokoop. Duokoop is een product van DNGB. Voor nadere informatie over de werkwijze en toewijzingscriteria van deze constructie, verwijzen wij je naar onderliggende alinea's waar het een en ander wordt uitgelegd. Bij onduidelijkheid of verdere vragen kun je rechtstreeks contact opnemen met DNGB.

Hoe werkt Duokoop?
Je koopt jouw woning op Forteneiland West van Heijmans. En je huurt de grond én het energiesysteem (zonnepanelen en grondwarmtepomp) van DNGB fonds. Hierdoor kun je wellicht wél een huis kopen en zijn je maandlasten lager. Het is later altijd mogelijk om de grond erbij te kopen, als je dat wilt.

De prijs van de woning, inclusief grond en energiesysteem bedraagt € 276.466,- v.o.n.. Om de woning beter bereikbaar te maken voor de starter op de koopwoningmarkt wordt de woning te koop aangeboden met Duokoop. Hierdoor kost de woning € 140.998,- v.o.n. in combinatie met een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond en het energiesysteem van € 338,67. Later kan je altijd de grond kopen als je dat wilt, het hoeft echter niet. Het contract is eeuwigdurend en je kunt de woning verkopen met óf zonder het Duokoop-contract.

De laatste noemen we de aanneemsom. Omdat je met Duokoop alleen het huis koopt is je hypotheeklast lager. Daarnaast betaal je maandelijks een bedrag voor de huur (canon) van de grond: dit bedraagt € 338,67,-. Laat je daarom goed voorlichten.

Om in aanmerking te komen voor Duokoop is een gezamenlijk inkomen nodig van circa € 50.000,- op jaarbasis. Het genoemde jaarinkomen wijzigt indien er eigen geld van toepassing is. De extra koopcapaciteit die kandidaten op basis van dit inkomen genieten is ca. € 35.000,-.

Inschrijfperiode
Inschrijven is mogelijk via de projectwebsite. Middels het inschrijfformulier kun je je belangstelling voor één of meerdere woningen kenbaar maken. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 21 februari 2021. In de week van 22 februari 2021 zullen de woningen, op basis van de toewijzingscriteria, worden toegewezen.

Locatie
Forteneiland West vormt samen met Forteneiland Oost straks de mooie nieuwe wijk Forteneiland in Culemborg. Uiteraard sluit Forteneiland West qua architectuur aan bij het (bijna gerealiseerde) oostelijke deel van het eiland. Hier vind je stoere, en robuuste architectuur met een knipoog naar de oude forten van de Hollandse Waterlinie. En toch krijgt Forteneiland West ook echt zijn eigen, herkenbare sfeer door weer nét even anders te zijn. Krachtige vormen, gecombineerd met charmante details en veel aandacht voor groen geven dit eiland zijn karakteristieke gezicht. Hier vind je een bolwerk aan woonplezier. Daarbij heb je alle voorzieningen op steenworp afstand. In de wijk vind je winkels, sportverenigingen, scholen en zorgcentra. Verder beschikt Culemborg over een treinstation die zorg voor een snelle verbinding naar Utrecht en 's-Hertogenbosch. Maar ook wanneer het openbaar vervoer niet de voorkeur heeft, is Parijsch via de A2 en andere snelwegen goed te bereiken.

Verkoop 5 Starterswoningen UITSLUITEND met DUOKOOP
Forteneiland in Parijsch is een wijk voor iedereen! Ook voor starters. Op de huidige woningmarkt is het voor veel starters moeilijk om zelfstandig een woning te financieren. Daarom start de gemeente Culemborg in samenwerking met Heijmans en DNGB een pilot met Duokoop: een nieuwe koopoplossing waardoor koopwoningen financieel bereikbaar worden voor starters of mensen met een kleine beurs. De pilot is van toepassing op vijf starterswoningen (bouwnummers 7 t/11) van het type Tiny House Tamboer.

Hoe kom je ervoor in aanmerking?
Omdat de gemeente Culemborg het belangrijk vindt dat deze starterswoningen ook terecht komen bij de juiste doelgroep, moet je aan een paar voorwaarden voldoen:
• Je bent woonachtig in Culemborg (aantoonbaar van vóór 01-02-2020).
• Je gaat de woning zelf bewonen (5 jaar zelfbewoningsplicht)
• Je financiert de aankoop van de woning met een NHG-hypotheek (Nationale Hypotheek Garantie)

Toewijzing
Na het sluiten van de inschrijvingstermijn wijst DNGB de woningen toe. Dit werkt zo:
• Woon je tenminste sinds 31-01-2020 in Culemborg? Dan voldoe je aan het eerste criterium.
• Vervolgens wordt er gekeken naar het inkomen, waarbij het laagste inkomen eerst gaat.
• Tot slot voert DNGB een financiële check uit om te toetsen of je de woning met Duokoop kunt financieren.
• Voldoe je aan deze criteria en heb je een woning door DNGB toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met je op voor een gesprek.

Woningtype Tiny House Tamboer
Ben je alleen of met z’n tweeën? Dan is Tiny House Tamboer echt iets voor jou. Deze Tiny Houses zijn met 3,90 mtr. net iets breder dan de Tiny Houses op Forteneiland Oost, en komen op 3 plekken in de wijk terug.

Type Tamboer past perfect bij de sfeervolle en robuuste architectuur van Forteneiland en heeft dezelfde kwaliteiten als z’n grotere broers in het plan. De stoere maar functionele opzet van Forteneiland wordt in de indeling van de woning doorgezet. Zo is de keuken woningbreed. De perfecte plek voor een gezellige avond met vrienden! En, jouw eerste eigen huis heeft ook een fijne tuin. Zie je al voor je hoe je hier zomers uitgebreid kunt bbq’en? Of misschien wil je in je ligstoel relaxed een boek lezen. Dit is jouw plek, dus jij bepaalt!

De woning is praktisch ingedeeld. Via de voordeur stap je direct de leefkeuken binnen. De woonkamer aan de achterzijde biedt genoeg ruimte voor een gezellige zithoek. Wil je meer ruimte? Dan kun je optioneel kiezen voor een uitbouw van 1.20 mtr. Op de eerste verdieping vind je twee slaapkamers en een compacte badkamer. Op de zolder heb je genoeg ruimte voor opslag en bijvoorbeeld een mooie werk- of gameplek. Ook vind je hier de aansluiting voor je wasmachine.

Kenmerken
• Knusse woning met ca. 82 m² woonoppervlakte.
• Breedtemaat van de woning 3.90 mtr.
• Achter de voordeur van deze woning zit de gezellige leefkeuken met groot raam voor extra lichtinval.
• In de hal vind je een toilet en de trap naar de eerste verdieping.
• In de lichte woonkamer is ruimte genoeg voor een gezellige zithoek.
• Op de eerste verdieping vind je 2 woning-brede slaapkamers en een compacte badkamer.
• De tweede verdieping is vrij indeelbaar en heeft een aansluitpunt voor je wasmachine en droger.
• Optioneel kun je kiezen voor een uitbouw van 1.20 mtr. en/of een dakraam op de tweede verdieping.
• Zeer energiezuinig en gasloos, dus helemaal toekomstproof.
• Het hele jaar door heerlijk comfortabel door de vloerverwarming- én koeling op de begane grond en eerste verdieping.
• Achterin de tuin heb je een eigen berging. Ruimte genoeg voor een paar fietsen en bijvoorbeeld je gereedschap.
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Woonoppervlakte 82 m²
Perceeloppervlakte 86 m²
Inhoud 307 m³
Lees meer