De Nieuwe Defensie, Blok 1B

3527 KW, Utrecht Project website
van € 599.000,- tot € 890.000,- v.o.n.

Beschrijving

***Update 22 september 2022***

Wees er snel bij want er zijn nog maar enkele woningen beschikbaar!

De Nieuwe Defensie blok 1B

Wonen in De Nieuwe Defensie geniet steeds meer bekendheid in Utrecht. De afgelopen periode hebben zich dan ook veel nieuwe kopers een woning of appartement gekocht in de nieuwe wijk. Vol vreugde kijken zij uit naar hun toekomstige woning, want geef ze eens ongelijk. Wie houdt van het stadse leven, op brugloopafstand wil wonen van de Utrechtse binnenstad, maar ook de rust wil ervaren bij thuiskomst, is hier écht op zijn plek. Er bestaat nog de mogelijkheid om binnen blok 1B een woning te bemachtigen. Het aanbod is beperkt, maar kansen zijn er zeker. Er zijn nog 5 woningen beschikbaar, waaronder 3 XXL appartementen met uitzicht op het mooie villa Jongerius (bouwnummers 187,191 en 206) , één woon-werk woning, ideaal voor jouw kantoor of praktijk aan huis (bouwnummer 184) of één prachtige tuinwoning met een ruime voortuin op het zuidoosten én een achtertuin grenzend aan de gezellige binnentuin (bouwnummer 205). Meer informatie? Informeer dan bij één van de verkopende makelaarskantoren.

De bouw is van start gegaan!

Alle verkoopdocumentatie is te vinden op de projectwebsite: denieuwedefensie.nl ! Belangstelling? Dan kunt u dat direct kenbaar maken op de projectwebsite. Vragen? Neem dan direct contact op met één van de verkopend makelaars.

Jouw groene kwartier in de levendige stad

Zo’n stadskwartier heeft Utrecht nog niet eerder gezien. De Nieuwe Defensie is een nieuwe woonwijk, gelegen aan het Merwedekanaal, naast de monumentale Villa Jongerius en op 10 minuten lopen van de Utrechtse binnenstad. In totaal bouwen we hier ongeveer 800 tot 950 woningen, van groot tot klein, zowel koop als huur. Voorzien van parkeergarages, en met het centraal station vlakbij. In dit nieuwbouwplan vind je een oase van rust, met alle levendigheid en voorzieningen van Utrecht om de hoek.

Bijzondere woningen

Er komen verschillende soorten nieuwbouwwoningen in De Nieuwe Defensie. Daarmee wordt het ook een thuis voor veel verschillende soorten mensen. Er komen grote en kleine appartementen én gezinswoningen. Wat opvalt is dat veel woningen ruim opgezet zijn. Er zijn stadswoningen bij van 3 lagen, die volop ruimte bieden aan jou en je gezin.

Utrecht, jouw stad !

Al sinds jaar en dag is Utrecht een levendige stad, die bruist van mensen, activiteiten en bedrijven. Zo ook bij het Merwedekanaal, dat is aangelegd als handelsweg van Amsterdam naar Duitsland. Tegenwoordig zie je daar nu geen grote scheepvaart meer, en hebben de Utrechters dit stadsdeel overgenomen met roeiverenigingen, hardloop- en fietsroutes en horeca. Met alle voorzieningen van de stad om de hoek is De Nieuwe Defensie, dat zijn naam ontleent aan het voormalig Defensieterrein, de perfecte plek om in te kwartieren in Utrecht, je stad.
Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Woonoppervlakte 109-181 m²
Inhoud 324-538 m³
Lees meer

Woningtypes

Appartement L

van € 510.000,- tot € 515.000,- v.o.n.
De inschrijving is gesloten.

In De Nieuwe Defensie is de inschrijving van de 44 nieuwbouwwoningen in blok 1B gesloten. Heb jij wel nog interesse in een woning op brugloopafstand van het historische centrum van Utrecht? Schrijf je dan in voor de reservelijst via de projectwebsite en geef je voorkeur(en) door !

Ooit gedacht zo groen te kunnen wonen, en tegelijk zo dicht bij de stad? De Nieuwe Defensie biedt het beste van 2 werelden. Je geniet hier van gezelligheid, de nabijheid van het centrum en uitvalswegen, maar tegelijk van een groene omgeving en de geborgenheid van een binnentuin. Deze 3 appartementen op de 2e, 3e of 4e verdieping hebben een woonoppervlakte van circa 83 m2, 2 slaapkamers en een balkon op het zuidoosten. Een comfortabel appartement mét eigen parkeerplaats in de garage, te midden van alles. Wat wil je nog meer?

Oase van licht
De voordeur van dit appartement bevindt zich in het trappenhuis. Je komt binnen in een L-vormige hal die toegang biedt tot alle ruimtes van de woning; het toilet, de badkamer met wastafel en douche, een berging en een technische ruimte, de slaapkamers én de riante woonkamer met (aansluitingen voor de) keuken. Dankzij de grote schuifpui naar het balkon en raampartijen in de zijgevel heb je hier lekker veel lichtinval. De woonkamer van ruim 5 meter breed en 6 meter lang biedt veel mogelijkheden qua inrichting.

Brede hoofdslaapkamer
Het appartement heeft 2 slaapkamers, waarvan 1 met toegang tot het balkon. Beide slaapkamers hebben zicht op de binnentuin. Voor de wasmachine en wasdroger heb je plek in de berging in de hal. Ook fijn tot slot zijn natuurlijk de eigen externe berging in de kelder én de eigen parkeerplaats in de parkeergarage van het complex.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 83 m²
Aantal woningen 3

Appartement XXL

van € 635.000,- tot € 895.000,- v.o.n.
De inschrijving is gesloten.

In De Nieuwe Defensie is de inschrijving van de 44 nieuwbouwwoningen in blok 1B gesloten. Heb jij wel nog interesse in een woning op brugloopafstand van het historische centrum van Utrecht? Schrijf je dan in voor de reservelijst via de projectwebsite en geef je voorkeur(en) door !

Royaal wonen en genieten van een oase van licht in je huis? En het liefst dicht bij de Utrechtse binnenstad, zodat je bij mooi weer je balkon makkelijk verruilt voor een terras? Dan zijn deze 12 XXL-appartementen in De Nieuwe Defensie misschien iets voor jou. Deze heerlijk ruime en lichte woningen met een woonoppervlakte van circa 115 tot 170 m2 bevinden zich op de 2e, 3e of 4e verdieping van een woonblok, met 1 of 2 buitenruimtes. Kom even binnen!

Riante woonkamer
De toegang tot dit appartement bevindt zich in het trappenhuis. De ruime entreehal biedt toegang tot alle ruimtes. Allereerst de woonkamer, met een oppervlakte van circa 55 m2 en aan de voorzijde ruimte voor een grote woonkeuken. Een kookeiland of een enorme eettafel kun je hier makkelijk kwijt. Ook is hier een schuifpui naar het balkon. Aan de achterzijde, met uitzicht op de (binnen)straat of Villa Jongerius, kun je een heerlijke zithoek creëren. Met ramen aan de ene kant en aan de andere kant openslaande deuren naar het balkon, is hier lekker veel lichtinval.

Extra kamer
Het appartement heeft 2 of 3 ruime slaapkamers. Of wat dacht je van een werkkamer, of misschien een grote inloopkast? De badkamer is voorzien van een douche en wastafel en voor de wasmachine en droger is een aparte berging in de hal. Praktisch toch? Tot slot is er voor dit appartement een berging in de kelder én eigen parkeerplaats in de parkeergarage.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 115-170 m²
Aantal woningen 12

Tuinwoning

van € 599.000,- tot € 860.000,- v.o.n.
De inschrijving is gesloten.

In De Nieuwe Defensie is de inschrijving van de 44 nieuwbouwwoningen in blok 1B gesloten. Heb jij wel nog interesse in een woning op brugloopafstand van het historische centrum van Utrecht? Schrijf je dan in voor de reservelijst via de projectwebsite en geef je voorkeur(en) door !

Stadse gezelligheid, groene rust of modern comfort. In De Nieuwe Defensie hoef je niet te kiezen. Op deze fijne plek in Utrecht komt alles samen. Neem deze 10 moderne tuinwoningen in Blok 1B; 2-laagse woningen met 3 ruime slaapkamers, een woonoppervlakte van zo’n 109 tot 164 m2 en een eigen tuin. Hier woon je bijzonder comfortabel. En dát op brugloopafstand van het eeuwenoude stadscentrum, in het midden van de groene Merwedekanaalzone. Zie je jezelf hier al wonen? Kom even binnen kijken.

Brede woonkamer
Je betreedt deze tuinwoning aan de voorzijde en komt binnen in een ruime entreehal. Hier vind je de meterkast, het toilet, de trap naar boven en er is ruimte genoeg voor de jassen en schoenen. Je stapt binnen in de woonkamer, die veelal bijna 6 meter breed is. Ook heb je hier een heerlijke lichtinval, dankzij de schuifpui naar de achtertuin. ‘s Zomers zet je deze natuurlijk lekker open. Aan de voorzijde is ruimte voor een open keuken. Laat je hier een kookeiland plaatsen, of misschien
een bar?

Verdieping met 3 slaapkamers
De 1e verdieping is praktisch ingedeeld met 3 ruime slaapkamers. De woningbrede slaapkamer aan de achterzijde is lekker licht en de badkamer is standaard voorzien van een 2e toilet. Verder vind je hier op de overloop een aparte berging met aansluitingen voor de wasmachine en droger. De auto parkeer je op je eigen parkeerplaats in de gemeenschappelijke garage. Tot slot heb je ook nog een eigen berging in het complex.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 109-164 m²
Aantal woningen 10

Woon-werkwoning

van € 635.000,- tot € 849.000,- v.o.n.
De inschrijving is gesloten.

In De Nieuwe Defensie is de inschrijving van de 44 nieuwbouwwoningen in blok 1B gesloten. Heb jij wel nog interesse in een woning op brugloopafstand van het historische centrum van Utrecht? Schrijf je dan in voor de reservelijst via de projectwebsite en geef je voorkeur(en) door !

Droom je van een praktijk of kantoor aan huis? Met een goede bereikbaarheid, maar ’t liefst ook in een rustige groene omgeving? Kijk dan eens naar deze 2 riante woon-werkwoningen in De Nieuwe Defensie, op brugloop afstand van het NS-station. De woningen hebben een woonoppervlakte van circa 132 of 181 m2, met op de begane grond een ruime werkkamer en separaat toilet. Op de 1e verdieping heb je een compleet woonprogramma, met aan de woonkamer/keuken een balkon. Dit is je kans om te kunnen wonen én werken in het groen, dicht bij alles!

Werken aan huis
De entree van de woning bevindt zich aan de straatzijde. In de praktische entreehal vind je het toilet, de trap naar de 1e verdieping en de deur naar de werkkamer. Deze ruimte van bijna 45 m2 heeft vele indelingsmogelijkheden. Bovendien geniet je hier van een prettige hoeveelheid lichtinval dankzij vele ramen langs de lange gevel en openslaande deuren aan de voorzijde. Aan het einde van de werkdag sluit je de deur en loop je naar boven; je bent meteen thuis!

Ruimte genoeg?
Op de 1e verdieping biedt de ruime hal toegang tot 2 slaapkamers, een toilet, de badkamer, een ruime berging met aansluitingen voor de wasmachine en droger, en de woonkamer. Deze ligt aan de voorzijde en is heerlijk ruim en licht dankzij ramen aan 2 kanten. Ook heb je hier een schuifpui naar het balkon op het noordoosten. Tot slot heb je bij deze woningen een eigen berging in het complex én een eigen parkeerplaats in de gemeenschappelijke garage.
+ Lees meer
Woonoppervlakte 132-181 m²
Aantal woningen 2