Naar het nieuwsoverzicht
Naar het nieuwsoverzicht

De groene toekomst van Utrecht

Steeds meer mensen trekken naar de regio door de schaarste van koopwoningen in de stad. Er is meer behoefte aan een extra kamer, minder drukte en meer groen. Maar wat gebeurt er als je de natuur terughaalt naar het centrum? Dan ontstaan er twee nieuwe woonwijken zoals De Nieuwe Defensie en Wonderwoods Utrecht in het Beurskwartier. Deze wijken zullen naast duizenden nieuwe woningen ook nog iets anders terugbrengen naar de stad.

De Nieuwe Defensie
In deze nieuwe woonwijk, gelegen aan het Merwedekanaal staat het groen én de behoefte van de kopers centraal. Want wie had nog gedacht een huis met een tuin te kunnen bemachtigen in Utrecht Stad? In het nieuwe stadsdeel De Nieuwe Defensie is dit mogelijk. Daarnaast worden de appartementen zo energieneutraal mogelijk gebouwd en zal er een heuse woon/werksfeer hangen in de nieuwe straten. Naar verwachting start de oplevering van de meer dan 800 woningen begin 2024.

Wonderwoods Utrecht
Naast de Jaarbeurs met autoluwe straten en parken trekt het groen langzaam terug naar de stad in de nieuwe wijk het Beurskwartier. De vele parken in deze wijk zullen voor een oase van rust zorgen. Een van de projecten van het Beurskwartier zijn de gebouwen van Wonderwoods Utrecht, bestaande uit twee groene torens bedekt met bomen met een dakpark. De hoogste van de twee torens is een creatie van het in Milaan gevestigde architectenbureau Stefano Boeri Architetti – een bureau dat bekend staat om de wereldberoemde woontorens Boso Verticale (verticaal bos). Met suites, 2-, 3-, en 4-kamerappartementen en penthouses voor verkoop en verhuur.

Nieuwe diersoorten terug naar de stad
Wonderwoods Utrecht wordt een plek waar wonen, werken, natuur, cultuur, vrije tijd, eten en drinken samenkomen. Bijzonder aan dit bouwproject is het herstellen van de stedelijke biodiversiteit. Naar schatting zal Wonderwoods Utrecht 30 diersoorten – waaronder vogels, bijen en vlinders – terugbrengen naar de stad. In januari 2023 start de bouw van het Beurskwartier. Ben je benieuwd naar de woningen in Wonderwoods Utrecht? Neem dan contact op met een van onze makelaars.

Nog meer weten?

Bekijk ook onze andere artikelen

Bekijk andere artikelen
arrow
menu-shape