Naar het nieuwsoverzicht
Naar het nieuwsoverzicht

Wettelijke bedenktijd rond de feestdagen

De kerstboom staat in huis en de cadeautjes zijn ingepakt. Nederland maakt zich klaar voor de feestdagen. Als je als particulier een huis aankoopt, heb je normaliter recht op drie dagen bedenktijd. Maar hoe zit dat rond de feestdagen?

Wettelijke bedenktijd: Wat houdt het in?

Bij de aankoop van een huis is het gebruikelijk dat de koopovereenkomst wordt vastgelegd in een koopakte. Na ondertekening van deze akte hebben kopers in Nederland drie dagen de tijd om van de koop af te zien. Dit is een wettelijk vastgelegde bedenktijd die de koper de mogelijkheid biedt om de beslissing te heroverwegen en eventueel zonder opgaaf van reden de koop ongedaan te maken.

Start van de bedenktijd

Belangrijk om te weten is dat de bedenktijd begint op de dag nadat de koper een ondertekend exemplaar van de koopakte heeft ontvangen. Deze periode van drie dagen is van toepassing op werkdagen. Als de bedenktijd eindigt in het weekend of op een feestdag, wordt deze verlengd tot de eerstvolgende werkdag.

Bedenktijd rond Kerst

Rond de feestdagen in december worden de drie dagen bedenktijd net iets anders berekend dan normaal. Algemene erkende feestdagen dit jaar zijn Eerste Kerstdag op maandag 25 december 2023, Tweede Kerstdag op dinsdag 26 december 2023 en Nieuwjaarsdag op maandag 1 januari 2024. In de onderstaande tabel kun je aflezen wanneer jouw drie dagen bedenktijd aflopen.

3 dagen wettelijke bedenktijd feestdagen 2023

Om de gesprekken bij het kerstdiner extra gezelligheid te geven, hebben we 10 leuke gespreksonderwerpen voor je bedacht. Allemaal in het thema van “Woondromen.”  Klik hier om de gespreksonderwerpen te bekijken.

Namens Team Brecheisen wensen we je fijne feestdagen! Tot 2024!

Nog meer weten?

Bekijk ook onze andere artikelen

Bekijk andere artikelen
arrow
menu-shape