Naar het nieuwsoverzicht
Naar het nieuwsoverzicht

Op zoek naar een grotere woning?

Soms groei je uit je huidige woning en is het tijd voor een groter huis. Bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding, het besluit om vanuit huis te werken, omdat je gaat samenwonen of omdat je geld hebt gespaard voor een grotere woning. Doorgroeien naar een grotere woning is een positieve stap, maar hoe pak je het aan?

Een nieuwe woning zoeken

Veel Utrechters trekken naar woningen in de omgeving van Utrecht voor meer ruimte. Een huis met een tuin en die extra paar kamers kan heel aangenaam zijn. Volgens de laatste cijfers uit de Woningmarkt Rapportage zijn in Utrecht Stad 3- en 4-kamerappartementen op dit moment erg gewild en is er een grote vraag naar 5- en 6- kamerwoningen in de omliggende wijken zoals Vleuten/De Meern, Houten, Utrecht-Zuid en Leidsche Rijn.

Gezien de huizenmarkt met de stijgende huizenprijzen is het verstandig om voordat je op zoek gaat naar een nieuwe woning uit te zoeken hoeveel je kunt betalen. Het is dan ook handig een financieel adviseur in dienst te nemen, hypotheekoffertes aan te vragen en je huidige woning te laten taxeren. Hierna kun je op zoek naar huizen in jouw prijscategorie samen met een aankoopmakelaar.

Eerst verkopen of eerste kopen?

Is het verstandig om je oude woning eerst te verkopen, of al een bod te doen op de nieuwe, grotere woning? Vaak kiest men nu ervoor om eerst een nieuwe woning te kopen voordat ze hun oude woning verkopen. Let wel: bij dubbele woningen komen ook dubbele lasten om de hoek kijken. Een hypotheek op je huis wordt gezien als restschuld. De restschuld kan na de verkoop van je woning niet meer worden afgelost. Het verhuren van je oude woning is ook een optie.

De makelaars van Brecheisen kunnen je helpen met het proces van de koop van een nieuw huis én de verkoop van je oude woning. Neem vrijblijvend contact op met een van onze makelaren voor een gratis waardebepaling van je woning.

Nog meer weten?

Bekijk ook onze andere artikelen

Bekijk andere artikelen
arrow
menu-shape