Naar het nieuwsoverzicht
Naar het nieuwsoverzicht

De beste tijd om je huis te verkopen

Overweeg je al een tijdje om je huis in Utrecht te verkopen? Maar heb je geen flauw idee wanneer je dit het beste kunt doen? Geen probleem: wij van Brecheisen weten precies wanneer het tijd is voor jouw woning om de verkoop in te gaan. We zijn reeds tientallen jaren experts op het gebied van woningverkoop en weten daardoor precies wat er speelt. De seizoenen hebben namelijk zeker invloed op of het een goede tijd is om jouw huis te verkopen. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat je moet wachten met het verkopen, tenzij je daar de tijd voor hebt. De eerste weken, met name de eerste paar dagen, wordt je woning via Funda altijd goed bekeken.

Piekmomenten in het jaar

Wanneer we kijken naar de beste tijd om je huis te verkopen valt het op dat er twee piekmomenten zijn. Het belangrijkste moment van het jaar is het voorjaar: mensen voelen zich weer wat beter na een koude winter, buiten ziet alles er weer wat levendiger uit en door de zon, die wat meer aanwezig is dan in het koude seizoen, ziet alles buiten en binnen er ook nog eens mooier uit. Je kunt je vast wel voorstellen dat foto’s van je woning met een bloeiende tuin net iets beter werken dan plaatjes waarbij de boom helemaal kaal is. Een ander piekmoment in het jaar is net na de zomer, namelijk in september. Veel mensen gebruiken de zomervakantie om belangrijke beslissingen te maken, op dat moment hebben ze er immers tijd voor. Je hoeft zeker niet te wachten tot deze momenten maar het kan wel een rol spelen in de verkoop.

Wanneer juist niet?

Heb je niet heel veel tijd om je woning te verkopen, omdat je bijvoorbeeld al een ander huis hebt gekocht? Dan is wachten op het juiste moment wellicht niet zo handig. Het is wel goed om te weten wanneer je je huis het liefst niet moet verkopen, omdat deze momenten bekend staan om minst goede momenten om je woning in de verkoop te zetten. Een moment daarvan is de zomervakantie en dan met name de bouwvak. Wanneer je woning perfect is voor jonge gezinnen met kinderen moet je deze tijd van het jaar ontwijken omdat een groot deel van de Nederlandse bevolking dan lekker op vakantie aan het genieten is van rust. Is je doelgroep echter een ouder stel of personen die met pensioen zijn? Dan kun je deze tijd juist wel weer aanpakken! Ook de feestdagen in december zijn niet het handigste moment, omdat de meeste mensen dan druk bezig zijn met andere dingen zoals het vieren van Kerstmis en het shoppen van cadeaus voor familie en vrienden.

De tijd van het jaar is niet allesbepalend

Natuurlijk is het fijn om rekening te houden met het beste verkoopmoment van het jaar, maar je moet er niet voor zorgen dat dit het enige is wat bepaalt wanneer jouw woning gaat verkopen. Nog belangrijker zijn namelijk de juiste, kwalitatieve foto’s en ander promotiemateriaal. Zorg ervoor dat je woning altijd goed in het zonnetje wordt gezet met mooie foto’s en video’s en een wervende tekst. Onze makelaars, stylisten en fotografen helpen jou hier uiteraard altijd mee verder. Laat dit soort dingen én de verkoop van je woning maar aan Brecheisen over, want dan weet je zeker dat je woning snel wordt verkocht.

Nog meer weten?

Bekijk ook onze andere artikelen

Bekijk andere artikelen
arrow
menu-shape