Naar het nieuwsoverzicht
Naar het nieuwsoverzicht

Eerst een woning kopen of eerst verkopen?

“Stel dat ik wil verhuizen, moet ik in deze markt dan eerst een andere woning aankopen of eerst mijn eigen huis verkopen?” Deze vraag wordt onze makelaars regelmatig gesteld. Begrijpelijk, want in deze hectische markt is het moeilijk om overzicht te houden. Daarom geven wij je in dit artikel de nodige richting en leggen we uit in welke volgorde jij stappen kunt zetten.

Verhuizen; een spannende tijd

Uit onderzoek blijkt dat mensen in Nederland gemiddeld zo’n 7 keer in hun leven verhuizen. Voor de meeste mensen is verhuizen dus geen dagelijkse bezigheid. En omdat het bij een huis gaat over een van de grootste bezittingen in je leven, is het niet vreemd dat bij verhuizen de nodige stress komt kijken. Gelukkig zijn onze makelaars er om jou stap voor stap te begeleiden in het hele proces. Zo zorgen we er samen voor dat stress plaatsmaakt voor gezonde spanning.

Verkopen en kopen; een gouden samenwerking

Natuurlijk is elke situatie uniek en vraagt elke situatie om een andere aanpak. Maar over het algemeen werkt het verkopen van je huidige woning hand in hand met het aankopen van een nieuwe woning. Want als je op zoek wilt gaan naar een nieuwe woning, is het handig om te weten wat je huis waard is en wat je kunt lenen. Maar voordat je je eigen huis definitief verkoopt, is het fijn om te weten dat je over een paar maanden nog steeds een dak boven je hoofd hebt.

Eerst verkopen of kopen?

Goed, nu even concreet. Wat kun jij doen als je wilt verhuizen maar nog twijfelt of je eerst je woning moet verkopen of eerst een ander huis moet aankopen. Wij adviseren om een gesprek in te plannen met een makelaar die zowel de aankoop als de verkoop kan regelen. In een gesprek geeft de makelaar een waarde af. Hij vertelt je dus voor hoeveel jouw woning in de markt gezet kan worden en wat het ongeveer op gaat leveren. Ook legt hij je uit hoe het verkoopproces in zijn werk gaat. Dit verkoopproces wordt verdeeld in twee fases.

Fase 1: verkoop opstarten en alles gereedzetten. Fase 2: op de markt brengen en verkoop van de woning.

In jouw situatie richten we ons eerst op Fase 1. Het is belangrijk dat er snel geschakeld kan worden wanneer er een aankoop is gedaan. Daarom zetten we alle stukken al klaar in het dossier, zodat we na de aankoop gelijk de woning op de markt kunnen brengen. Fase 2 wordt dus even geparkeerd, maar Fase 1 wordt al wel in gang gezet. Dit kun je helemaal overlaten aan de makelaar.

Deel twee van het kennismakingsgesprek gaat over het aankoopproces. Omdat je de verkoop van je woning aan de makelaar kan overlaten, kun jij je mentaal richten op het aankopen. Dit geeft rust, ruimte en ontspanning. Wanneer je bij onze makelaars een zoekopdracht laat lopen, krijg je al het nieuwe aanbod van de hele markt in jouw mailbox. Dit nieuwe aanbod is helemaal afgestemd op jouw wensen en komt vóór Funda uit in jouw mailbox. Zodra er wat op je pad komt, kunnen we ons op de aankoop van je nieuwe woning richten.

Met een geslaagde aankoop op zak, kunnen we terug naar de verkoop van je huidige woning. Omdat alle documentatie in Fase 1 al in gereedheid was gebracht, kunnen we gelijk doorschakelen naar Fase 2. Je woning kan direct op de markt worden gebracht en ontspannen worden verkocht. Gefeliciteerd, de handtekeningen zijn gezet en het is tijd om de champagne uit de koeling te halen!

Een ontspannen proces

Kortom; laat verkoop en aankoop samenwerken. Net zoals je twee hersenhelften moeten samenwerken om te functioneren, horen verkoop en aankoop ook hand in hand gaan. Alleen dan kom je op een ontspannen wijze tot het beste resultaat.

We hebben je nu in een notendop verteld hoe het verkopen van je huis samenwerkt met het kopen van een huis. Wil je meer weten over het aan- en verkoopproces? Of ben je benieuwd hoe jij in jouw situatie het beste kan handelen? Onze makelaars komen graag bij je langs voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Neem vandaag nog contact op en klik op deze link om naar de contact-pagina te gaan

Tot snel!

Benieuwd wanneer de beste tijd is om je huis te verkopen? Klik hier om het artikel te lezen.

Nog meer weten?

Bekijk ook onze andere artikelen

Bekijk andere artikelen
arrow
menu-shape