TE KOOP 17 BUSINESSUNITS TE NIEUWEGEIN
Het project wordt gerealiseerd in Nieuwegein, aan de Archimedesbaan 6, op bedrijventerrein Plettenburg.
De bouw gaat officieel van start in week 35 en de omgevingsvergunning is onherroepelijk!
Dit project omvat in totaal 17 bedrijfsunits verdeeld over twee bouwblokken, in oppervlakte variërend van 118 m² tot 220 m² totale vloeroppervlak. De gebouwhoogte bedraagt circa 8,5 meter en alle units zijn standaard voorzien van een kanaalplaten (betonnen) verdiepingsvloer over het gehele begane grond vloeroppervlak.
KOOP/AANNEEMSOM
Vanaf: € 235.000,00 vrij op naam, excl. btw.
BESCHIKBAARHEID
Definitief uitverkocht!
LOCATIE
Bedrijventerrein Plettenburg is gelegen aan de oostzijde van Nieuwegein, aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Of je nu met de auto of met het openbaar vervoer komt: de ligging van bedrijventerrein Plettenburg is ideaal. De snelwegen A2, A12 en A27 liggen allemaal op zo'n 3 kilometer afstand en de bus stopt op loopafstand.
Bekende bedrijven op Bedrijventerrein Plettenburg zijn onder andere Sligro, SAB Benelux, BMN Bouwmaterialen en Euromaster.
ONTWIKKELING
De ontwikkeling van project "Nieuwegein business units" is in handen van Cooperante Ontwikkeling II B.V., een samenwerking tussen BPI Vastgoed uit Barendrecht en Twins Investments uit 's Gravenzande. Twins heeft met succes diverse bedrijfsverzamelgebouwen gerealiseerd in onder andere Amsterdam, Barendrecht. Best. Breda, Den Haag, Nootdorp, Rotterdam, Utrecht en Zoetermeer.
APPARTEMENTSRECHTEN
De grond en de daarop te realiseren bebouwing wordt gesplitst in appartementsrechten. Elke koper wordt eigenaar van een appartementsrecht, welk het recht geeft op het uitsluitende gebruik. Elke unit is separaat met een hypotheek te belasten en/of te verkopen/verhuren.
Dit houdt onder meer in dat elke koper afzonderlijk wordt aangeslagen voor onroerend zaakbelasting, waterschapslasten, rioolrecht alsmede vastrecht voor diverse nutsvoorzieningen (water en elektriciteit).
Elke koper wordt tevens gerechtigde tot het gebruik van het gemeenschappelijke buitenterrein. Voor het beheer hiervan wordt van rechtswege een Vereniging van Eigenaren opgericht.
VERENIGING VAN EIGENAREN
Voor het onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke delen, waaronder het gemeenschappelijke buitenterrein, wordt van rechtswege een Vereniging van Eigenaren (kortweg VE) opgericht waarvoor thans een beheerder is aangesteld.
De belangrijkste taken en bevoegdheden van deze VvE zijn:
• Het beheer van de gemeenschappelijke zaken, zoals het buitenterrein
• Het opstellen van een huishoudelijk reglement met daarin regels voor het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten
• Het beheer van de middelen die door de eigenaren aan de VvE ter beschikking zijn gesteld. Bij de eigendomsoverdracht
van het appartementsrecht is koper reeds een eerste bijdrage aan de vereniging verschuldigd. Deze is ter grootte van de jaarbijdrage (conform aanvangsbegroting) van het betreffende appartementsrecht. De daaropvolgende periodieke bijdragen zullen door de eigenaren (leden van de vereniging) warden vastgesteld.
Deze bijdragen zijn bedoeld om onder andere de navolgende zaken collectief te regelen/betalen:
• De opstalverzekering;
• De aansprakelijkheidsverzekering;
• Reservering voor groot onderhoud, waaronder met name begrepen
• Het dak en buitenonderhoud.
Daarnaast kunnen onder andere de navolgende zaken, na goedkeuring door de vergadering.
Collectief worden geregeld
• Gevelreiniging
• Onderhoud van eventuele gemeenschappelijke groenvoorziening
• Gladheidbestrijding op het buitenterrein
• Gemeenschappelijke
• Glasbewassing
• Etc.
FINANCIERING
Bij het sluiten van de koop wordt door de projectnotaris een koop- en een aannemingsovereenkomst opgesteld en vervolgens door partijen getekend. In deze overeenkomst kan op verzoek van de koper een ontbindende voorwaarde financiering worden opgenomen.
Binnen 7 dagen na ondertekening van de overeenkomst dient koper een waarborgsom, zijnde 10% van de koopsom, te storten op de rekening van de projectnotaris. In plaats van deze waarborgsom kan de koper een bankgarantie stellen. Deze waarborgsom of bankgarantie geldt als zekerheid voor het nakomen van de verplichtingen van de koper, voortvloeiend uit de getekende koop- en aannemingsovereenkomst.
BETALINGEN
De kopers betalen bij de eigendomsoverdracht de grondtermijn en in een aantal termijnen de diverse stadia van de bouw. Betalingen en wijze van betaling zijn vermeld in de koop- en de aannemingsovereenkomst.
AANVANG EN OPLEVERING
Zodra zowel de omgevingsvergunning onherroepelijk is en 60% van de units onvoorwaardelijk is verkocht, of zoveel minder ter beoordeling aan de ontwikkelaar, wordt met de bouw van dit project gestart. De bouwtijd bedraagt circa 10-11 maanden (200 werkbare werkdagen na het gereedkomen betonnen begane grondvloer).
AFWERKING
Omdat geen enkele koper hetzelfde is, geeft de aannemer u de mogelijkheid om uw nieuwe huisvesting compleet naar eigen inzicht in te delen en in te richten. De units zijn degelijk gebouwd en afgewerkt met gebruikmaking van moderne bouw en isolatiematerialen. Zie hiervoor ook de technische omschrijving.
Verkoper stelt zich op het standpunt dat bij oplevering geen energielabel utiliteit hoeft te worden afgegeven in de zin van het bij oplevering van het casco geldende Besluit Energieprestatie Gebouwen (BEG), dit omdat er door de casco oplevering van het verkochte onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om volgens het voorgeschreven ISSO protocol een energielabel te kunnen opstellen.
Afhankelijk van de gebouwfuncties die de eigenaar/gebruiker aan het gekochte toekent, kan er sprake zijn van de verplichting tot afmelden van een energielabel. Eigenaar/gebruiker neemt zelf de regie op zich voor het correct laten opstellen en tijdig laten afmelden van dit energielabel. hierbij inbegrepen de verplichting om te blijven voldoen aan het Bouwbesluit en dan met name de energieprestatie eisen van het Bouwbesluit.
PLUSPUNTEN VAN UNITS
• Gebouw bestaande uit metselwerk en veel glas op de verdieping tot aan de vloer
• Op een top locatie in Nieuwegein op bedrijventerrein Plettenburg-Oost
• Extra hoogte: totale gebouw hoogte 8.5 meter, onderkant vloer ca. 4.70 m
• ledere unit wordt standaard voorzien van toilet met fontein op de begane grand
• Betonnen verdiepingsvloer en houten trap
• Standaard voorzien van elektrische overheaddeur
• ledere unit heeft minstens twee eigen parkeerplaatsen
• Project wordt bij oplevering voorzien van glasvezel
TECHNISCHE OMSCHRIJVING
In de technische omschrijving vindt u de technische informatie over uw bedrijfsunit. Het doel is u zo goed mogelijk te informeren over hoe de unit er uit komt te zien. Er kunnen in deze technische omschrijving soms bepaalde soorten en merken genoemd worden. Tijdens de bouw kan blijken dat technische of architectonische wijzigingen nodig zijn. Die voeren wij dan uit. Deze wijzigingen doen geen afbreuk aan de waarde van uw unit.
GROND EN GRAAFWERK
Ten behoeve van fundatie en vloer, alsmede voor de invoeringen van nutsbedrijven en rioleringen, worden grond- en graafwerkzaamheden verricht.
BETONWERK: IN HET WERK TE STORTEN BETON
De begane grondvloer wordt uitgevoerd als een geïsoleerde, in het werk te storten, gewapende betonvloer met funderingsbalken en verzwaringsstroken volgens opgave constructeur. Het vloeroppervlakte wordt mechanisch afgewerkt.
In de vloer van iedere unit zijn opgenomen:
• 3 Stuks doorvoeringen t.b.v. nutsvoorzieningen
• Aansluitpunt voor afvoerleiding rond
• 110 mm. t.b.v. toilet
• 2 Hoeklijnen ter plaatse van de overheaddeur
• Extra afvoerleiding (rond 110 mm
• afgedopt) voor eventuele pantry
Als gevolg van droog- of verhardingskrimp of invloeden van buitenaf kan de betonvloer Lichte scheurvorming vertonen. Deze scheurvorming doet niets af aan de degelijkheid en constructieve veiligheid van het gebouw.
STAALCONSTRUCTIE
De uitvoering van de staalconstructie, onder andere kolommen, spanten, hulpstaal en windverbanden, volgens tekeningen en berekeningen van de constructeur. Deze staalconstructie dient van voldoende stijfheid te zijn voor het kunnen uitvoeren van de in alle units standaard aanwezige betonnen kanaalplaten verdiepingsvloer.
Ten behoeve van de te verkrijgen stabiliteit volgens NEN 1993 in de constructie zijn in de zijgevels kruisschoren en in het dak windverbanden opgenomen. De tussenkolommen en Liggers van de scheidingswanden worden afgewerkt. De staalconstructie wordt gestraald en voorzien van een kleurmenie. Daar waar nodig wordt de staalconstructie brandwerend afgewerkt.
Eventuele beschadigingen welke tijdens de bouw kunnen ontstaan worden in het werk handmatig bijgewerkt. Daarbij kunnen kleurverschillen optreden.
TUSSENWANDEN
De scheidingswanden tussen de units worden opgetrokken van 15 centimeter dikke gasbetonpanelen. Eventuele beschadigingen aan de scheidingswanden worden gerepareerd, waarbij verschil in kleur en structuur kan optreden.
GEVELBEKLEDING EN KOZIJNEN
Vanaf de betonnen fundering tot dakrandhoogte geïsoleerde gevelbekleding conform geveltekeningen.
Er worden 2 bouwblokken gerealiseerd, omvattende de unit 1 tot en met 7 en omvattende units 8 tot en met 17.
De beeldbepalende, aan de openbare weg gelegen, op het zuiden gerichte gevel van de units 1 en 8 bestaan op de begane grond uit stalen sandwichpanelen met zwart metselwerk.