window.dataLayer = window.dataLayer || []; {% endif %}
OVERZICHT BLOG

Een valse start op de woningmarkt.

Blog

Je hebt een vaste baan, een beetje gespaard en het is tijd voor een eigen plek. als starter is dit lang niet altijd even makkelijk, zeker in de grote steden.

Al tijden lang, ook in deze blog reeks, spreken we over een sterke stijging in de huizenprijzen. In Utrecht, Houten, Vleuten, Amersfoort en Leidsche Rijn zijn de prijzen niet zo hard gestegen als in steden als Amsterdam, Kaapstad of Madrid, maar ook in onze stad hebben starters het er moeilijk mee. Het afgelopen jaar werd een woning gemiddeld 9,5% meer waard. Zo blijkt uit onderzoek van het kadaster.

Niet alleen de hoge huizenprijzen, maar vooral het woningtekort zorgt ervoor dat starters het lastig hebben in Utrecht, Houten, Vleuten, Amersfoort en Leidsche Rijn. Daarbij komt nog eens kijken dat je ook nog eens een achterstand hebt op de markt, als je niets te verkopen hebt en starters onder strengere regels voor hypotheekaftrek vallen. Econoom en columnist Mathijs Bouwman, geeft aan dat het tijd is om in te grijpen. Ondanks dat hij niet graag dit soort uitspraken doet. Twan Cats noemt de starter op de huizenmarkt zelfs een uitstervend fenomeen.

Onze makelaars in Utrecht, Houten Vleuten Amersfoort en Leidsche Rijn merken dat steeds meer starters de hulp van een makelaar en ons hypotheeknet inschakelen. Onze makelaarskantoren staan maar al te graag klaar voor deze groep starters.

Ben jij starter en opzoek naar een plek? neem dan contact op met een van onze woning- of nieuwbouwmakelaars. We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om ook jou van een plek te voorzien. Neem contact op via 030-233 11 34 of mail naar utrecht@brecheisen.nl

Bibliografie
Bouwman, M. (2018, Maart 27). Red de starter. Financieel Dagblad.
Cats, T. (2018, januari 2018). Een uitstervend fenomeen: starter die in de Randstad nog een koophuis vindt. Trouw.
Voogd, S. d. (2017, November 17). De starter is de dupe op de woningmarkt. NRC .