window.dataLayer = window.dataLayer || []; {% endif %}
OVERZICHT BLOG

Een nieuw huis. Maar hoe voel ik mij hier snel thuis?

Blog

Na lange voorbereiding is het zover. Je hebt de sleutel ontvangen van je nieuwe woning en kunt nu gaan klussen! 

Maar stel je eens voor. Je hebt je intrek gemaakt in je nieuwe woning maar je zit er nog niet echt op je plek. Dit gebeurd vaker dan je denkt.. Je oude huis zit waarschijnlijk bomvol herinneringen. Ook voelde je je hier veilig. Met een aantal tips kun je ervoor zorgen dat je je wat sneller thuis zal gaan voelen.

Verken de buurt
Doe boodschappen bij de supermarkt om de hoek in plaats van je oude vertrouwde supermarkt. Zo zie je nieuwe gezichten die na een tijd herkenning met zich mee brengen. Dit zorgt er voor dat je je sneller thuis zal voelen in je nieuwe woonplaats of buurt.

Maak kennis met je buren
Bel eens aan bij de buren of organiseer een kleine welkomst borrel. Leer elkaar wat beter kennen. Dit is niet alleen gezellig maar ook fijn in geval van nood. Het gezegde is natuurlijk ook beter een goede buur dan een verre vriend. 

Schrijf je in bij de lokale sportschool of sportverenigingen
Ben je actief? Misschien sport je nu nog bij je oude vertrouwde sportschool of voetbalclub. Als je verhuisd bent naar een andere plaats kan het helpen om je in te schrijven bij een sportvereniging dicht in de buurt van je nieuwe woning. Zo leer je nieuwe mensen kennen en zal je je fijner voelen in je nieuwe buurt.

Decoratie
Kleed je woning gezellig aan met kaarsen en decoratie. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle kussentjes of kleden. Dit zorgt er voor dat de woning sfeervol wordt en je je hier dus sneller op je gemak gaat voelen. 


Last but not least
Geef het tijd! Maak nieuwe herinneringen in je nieuwe plek en geef jezelf de tijd om te wennen aan de nieuwe geluiden en je nieuwe thuis. Voor je het weet is dit écht je nieuwe thuis!