window.dataLayer = window.dataLayer || []; {% endif %}
OVERZICHT BLOG

Goed voorbereid met de checklist Bezichtiging

Blog

De woningmarkt in Utrecht en omgeving is krap en hectisch! Je bent al blij als er een leuke woning voorbij komt. Laat staan dat je uitgebreid de tijd kunt nemen om de woning te bezichtigen. En toch moet je dat doen! Het gaat tenslotte om jouw nieuwe plek. Die moet goed voelen. Die moet bij jouw leven passen en je de ruimte geven die je nodig hebt.

Ja leuk, hoor ik je denken, maar hoe zorg ik er voor dat ik niets over het hoofd zie. Is er bijvoorbeeld sprake van achterstallig onderhoud, moet die CV ketel binnenkort vervangen worden. Is de keuken nog van deze tijd? En wat zou een nieuwe badkamer eigenlijk kosten? Al deze zaken moet je goed checken en meenemen in je uiteindelijke beeld van de woning. Kom je dan nog wel aan sfeerproeven toe?

Als potentiele koper heb je een zogenaamde onderzoeksplicht. Dit houdt in dat je zelf verantwoordelijk bent om te onderzoeken wat de staat van de woning is. Het gaat dan niet alleen om de staat van onderhoud maar ook of er verplichtingen bij het huis horen, zoals erfdienstbaarheden of een anti speculatiebeding. En wat staat er in het bestemmingsplan? Hou je dit vrije uitzicht of zijn er plannen voor stadsontwikkeling? Niet perse de zaken waar je meteen aan denkt bij de bezichtiging.

Download daarom gratis onze checklist Bezichtiging. Dan ben je goed voorbereid en houd jij de regie in handen. Liever direct een aankoopmakelaar inschakelen? Kijk op onze site welke makelaar bij jou past en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Terwijl jij je hart laat spreken, houdt onze makelaar het hoofd koel en checkt voor jou alle zakelijke en juridische aspecten.